[Advcomparch] απορία επί λυμένου θέματος

chris verginis chris___verginis at hotmail.com
Tue Jun 21 22:31:30 EEST 2011



Αρχικά, αναφορικά με το θέμα που τέθηκε για το 2-way associativity με LRU πολιτική αντικατάστασης σε μία προηγούμενη ερώτηση στη λίστα, ήθελα να ρωτήσω  το εξής:
Έχουμε ένα set με 2 blocks που έχει δεδομένα μόνο στο πρώτο. Και έρχεται ένα άλλο data block από την μνήμη που αντιστοιχεί στο ίδιο set και αντικαθιστά το ίδιο block του set (ενώ το 2ο block είναι κενό)  επειδή, όπως είπατε, έχουμε LRU πολιτική αντικατάστασης. Όμως, η πολιτική αντικατάστασης δεν έχει επίδραση ΜΟΝΟ όταν είναι γεμάτο το αντίστοιχο set ? (ή μία γεμάτη fully-associative cache?) Αν έχει άδεια θέση το set που θέλει να πάει, γιατί να μην το βάλει εκεί και πρέπει να εκτοπίσει το πρώτο ???

Δεύτερον, όταν έχουμε  ένα block σε invalid mode (για το coherence), αυτό σημαίνει οτι το αντίστοιχο block είναι κενό, σωστά? Επομένως, αν έρθει ένα καινούριο data block που πρέπει να μπει στο ίδιο set( πχ σε μία 2-way associative), τότε θα μπει σε αυτό το invalid block, ή η θέση αυτή θεωρείται πιασμένη (και απλά invalid) οπότε το νέο data block θα πρέπει να μπει στην άλλη γραμμή του set ?
Ευχαριστώ  
 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.cslab.ece.ntua.gr/pipermail/advcomparch/attachments/20110621/d23d6b35/attachment.htm>


More information about the Advcomparch mailing list