[Advcomparch] erwtima A1-return + Aporia gia tin parousiasi twn diagrammatwn

Ñǿñßöŗň™ nonborn at me.com
Fri Apr 9 21:43:30 EEST 2010


Kαι κάτι διαδικαστικό (και τελευταίο ελπίζω... :D) μιας και είμαστε 2 μέρες πριν την παράδοση. Τον κώδικα  που θέλετε είναι μόνο για τα ερωτήματα του 5? Η θέλετε να δείτε και τον κώδικα που τρέξαμε στα Α1,Α2, 4 ?

Ευχαριστώ!


On 09 Απρ 2010, at 2:11 π.μ., Konstantinos Nikas wrote:

> Καλησπέρα,
> 
>> Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κώδικας για τον nbit predictor καθώς και για τον btb δηλαδή μέχρι και το τελευταίο ερώτημα της πρώτης σειράς είναι έτοιμοι και εμείς απλά πρέπει να τρέξουμε τα traces που έχει ο καθένας και να γράψουμε τα συμπεράσματα μας απαντώντας στις ερωτήσεις. Μόνο στο τελευταίο ερώτημα φαντάζομαι πρέπει να πειράξουμε τον κώδικα (ουσιαστικά να φτιάξουμε δικό μας) για να τρέξουμε...
>> 
>> Κάνω κάπου λάθος? Αν ναι διορθώστε με γιατί την Κυριακή είναι η παράδοση! :D
>>   
> 
> Σας έχουμε δώσει τον κώδικα που υλοποιεί τον nbit και τον btb predictor. Προκειμένου βέβαια να τρέξετε σωστά τα πειράματα (όσον αφορά την απαίτηση του συνολικού hardware) θα πρέπει να θέσετε τις κατάλληλες παραμέτρους όπου αυτές απαιτούνται.
> 
>> Επίσης μία ερώτηση για τα διαγράμματα. Τα κανονικοποιημένα της περσινής άσκησης είναι φαντάζομαι κανονικοποιημένα ως προς την πρώτη μέτρηση του nbit_predictor. Για τον BTB όμως έχουμε διαφορετική παρουσιάση αφού διαχωρίζουμε τα direction misses από τα target misses... Αυτά πως θα τα κάνουμε να φαίνονται σε ποσοστό MPKI? Γιατί στον δοσμένο κώδικα παρουσιάζονται διαφορετικά από το gshare πχ. που είναι σε MPKI...
>> 
> 
> Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω την ερώτηση. Ο gshare ή ο nbit predictor προβλέπουν μόνο το direction (δηλαδή το αν θα εκτελεστεί ή όχι το άλμα). Αντίθετα, όπως έχουμε σημειώσει και στην εκφώνηση της άσκησης ο BTB προβλέπει και το direction και το target. Επομένως υπάρχουν 2 ειδών misses, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του MPKI.
> 



More information about the Advcomparch mailing list