[Advcomparch] Loop interchange και αριθμος εντολων

Lefkaditis Giorgos glefkas at hotmail.com
Thu Jul 23 20:00:42 EEST 2009


Απο τις προσομοιωσεις για τις διαφορετικες αναδιαταξεις των loops προκυπτει διαφορετικο instructions executed καθε φορα και μαλιστα η αποκλιση απο το μικροτερ στο μεγαλυτερο ειναι κοντα στα 85 Μ εντολες. Υστερα απο καποια πειραματα που εκανα βρηκα οτι χωρις το -Ο1 flag κατα το compile ο αριθμος των εντολων που εκτελουνται ειναι ιδιοσ για ολες ις αναδιαταξεις. Επομενως φαινεται οτι οι διαφορες στα instructions executed ειναι απορροια του -Ο1 flag και οχι των αναδιαταξεων. 

Ομως το γεγονος οτι στις προσομοιωσεις που τελικα κανουμε (με -Ο1 compiled προγραμματα) ο αριθμος των εντολων διαφερει απο προγραμμα σε προγραμμα και μαλιστα σημαντικα, περιπλεκει πολυ τα πραματα ως προς την επιλογη της αναδιαταξης με την καλυτερη αποδοση αφου αλλοιωνει τον υπολογισμο των κυκλων με βαση τον τυπο που δινεται στην εκφωνηση.

Το ερωτημα μου τελικα ειναι: Πρεπει να λαβουμε υποψη και τα παραπανω και να κανουμε τη ζωη μας ακομα πιο δυσκολη ή να τα αγνοησουμε και να χρησιμοποιησουμε απλα τα instructions executed και τα misses που προκυπτουν ως output των προσομοιωσεων;;

_________________________________________________________________
With Windows Live, you can organize, edit, and share your photos.
http://www.microsoft.com/middleeast/windows/windowslive/products/photo-gallery-edit.aspx
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.cslab.ece.ntua.gr/pipermail/advcomparch/attachments/20090723/c726baee/attachment.htm>


More information about the Advcomparch mailing list